Чи будемо взимку з теплом? Залежить від кожного з нас…



Перш за все хочу принести свої вибачення мешканцям міста за тимчасові незручності в зв’язку з початком ремонтних робіт на теплових мережах. І хочу запевнити вас, що ми зробимо все, щоб провести їх оперативно і забезпечити відновлення благоустрою на належному рівні.  


Опалювальний сезон, що пройшов, ще раз показав, якщо добре підготуватись до зими то місто не відчує катаклізмів і нас обійдуть аварійні ситуації. Загалом, завдяки аномально теплій зимі наше підприємство спожило газу в цьому опалювальному сезоні на   1 459,801 м³ менше, ніж в минулому. Завдяки затвердженій Урядом методиці нам вдалося щомісячно перераховувати в сторону зменшення вартість тепла споживачам. Ці перерахунки проводились щомісячно в розмірах від 17 до 25 відсотків. Я щиро дякую споживачам, які вчасно і в повному обємі розрахувалися за надану послугу. Однак, не дивлячись на це, населення заборгувало за надані послуги 7,3 млн. грн., бюджет – 535 тис. грн. та госпрозрахункові підприємства 530 тис. грн..

Хочу підкреслити, що 430 канівчан мають борги понад 5 тис. грн.. на загальну суму 6,5 млн. грн..

В цьому році через пандемію та повязаний з нею карантин ми з запізненням на 1 місяць провели гідравлічні випробування тиском в мережах в півтора рази більшим від робочого. Виявлено 14 серйозних пошкоджень теплових мереж: 3 в південно-західному районі, всі інші в центральній частині міста, в тому числі 2 на центральній теплотрасі. Для їх ліквідації необхідно придбати труб різних діаметрів та запірної арматури на 1,3 млн. грн..

Планове технічне обстеження котла на центральній котельні виявило необхідність заміни 60 труб заднього екрану. Вартість робіт складає 100 тис. грн..

Крім цього необхідно виконати роботи по інвестиційній програмі на суму 1,7 млн. грн.(матеріали є частково закуплені). 

Станом на 20 червня вже виконано роботи по ліквідації 4-х поривів тепломереж та завершено роботи по облаштуванню тепломережі до буд. № 41 по вул.. Енергетиків по інвестпрограмі. Щоб продовжити роботи по підготовці теплових мереж до опалювального сезону необхідні обігові кошти, яких, на жаль, підприємство не має. Основна причина такого стану – це недолуга політика нашого Уряду в період пандемії коронавірусу.

Як наслідок, проплати населення, бюджетнх установ та інших споживачів за отримані послуги в травні зменшились в порівнянні з минулим роком майже в шість разів, ще гірша ситуація складається в поточному місяці.   Я розумію кожного з вас, знаю, що під час карантину зменшились доходи кожної сімї, кожного з вас, але й ви мене зрозумійте – без вашого розуміння ситуації, без вашої допомоги підприємство не в змозі належним чином підготуватись до опалювального сезону.  А зима буде.

Сьогодні підприємство готове співпрацювати з кожним, ми маємо можливість реструктуризувати борги на термін до 60 місяців, потрібна тільки добра воля кожного.

Директор Канівського КПТМ                                                           Василь КОЛОМІЄЦЬ